duminică , mai 19 2024

Analize Medicale Brasov

Analize medicale Brasov necesare pentru copii

Un set de analize medicale Brasov efectuat periodic este extrem de important si pentru copii, nu doar pentru adulti. Acest articol va prezinta care sunt cele mai importante analize medicale pentru copii. Incepand de la zero luni, pana la 18 ani, acestia ar trebui periodic sa aiba parte de astfel de analize.

Analize medicale Brasov pentru copiii de la 0 luni la 18 ani

Analize Medicale BrasovInca de la nastere, bebelusii trebuie sa fie monitorizati de catre medicul de familie. Medicul va urmari parametrii cum ar fi auzul, greutatea si vederea celor mici. De cele mai multe ori, daca nu exista simptome, medicul nu le recomanda copiilor analize.

Cand apar insa simptome precum cearcanele, infectiile respiratorii, apatia, somnolenta, retardul de dezvoltare sau paloarea, recomanda anumite analize cum ar fi:

  • Hemograma;
  • Exudat faringian si nazal;
  • Lonograma;
  • Examen coproparazitologic;
  • Sumarul de urina;
  • Consult O.R.L.;
  • Urocultura;
  • Radiografia pulmonara;
  • Sideremie etc.

Dupa ce copiii incep sa creasca, atunci cand se confrunta cu simptomele mai sus mentionate si nu numai, exista si alte testari. De exemplu, pot fi supusi unor testari ale auzului daca au probleme cu auzul. Pot fi supusi si unui examen oftalmologic daca au probleme cu vederea. Pot avea parte insa si de aceste analize medicale Brasov daca va mai fi necesar.

Cand au probleme cu cresterea dintilor, vor beneficia de examenul stomatologic. Pentru problemele aparute la suprafata pielii, vor avea parte de un examen dermatologic. Cel mai adesea, un asemenea examen este necesar pentru adolescenti.

Efectuarea analizelor medicale

Cand vine vorba despre analize medicale Brasov, stim cu totii ca pot fi efectuate in mai multe locatii. Se pot efectua astfel de analize intr-un cadru spitalicesc (spital de stat sau privat sau policlinica).

Se pot efectua de asemenea analize si in clinicile medicale private, unde exista medici specializati in pediatrie. Acestia nu doar ca pot efectua astfel de analize medicale, dar pot recomanda chiar si tratamente la nevoie.

In plus, in cadrul acestor clinici medicale private, aparatura medicala este mult mai performanta si moderna decat la stat. Din acest motiv aleg multe persoane sa isi faca analizele la clinici private si nu la stat. De aceea, parintii isi duc copiii in astfel de clinici cand este necesar.

Check Also

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov – Alege Specialisti Si Un Cabinet Modern! Alegeti un Cabinet Dentar Brasov …

Close