joi , septembrie 21 2023

Biserica Fortificata

Ce biserica fortificata din Transilvania ar trebui sa vizitez?

In cazul in care v-ati gandit sa vizitati o biserica fortificata in Romania, avem vesti bune pentru dvs. Va aducem la cunostinta faptul ca in Transilvania exista multe astfel de biserici. Este regiunea cu cele mai multe biserici fortificate de pe teritoriul tarii noastre.

Acest articol va ajuta sa luati o decizie in acest sens. Va aduce la cunostinta care sunt cateva dintre cele mai cunoscute biserici fortificate. Veti afla si in ce localitati se afla acestea, si de asemenea cand au fost construite. Cititi cu mare atentie inainte de a stabili spre ce biserica va orientati.

Ce este o biserica fortificata?

Inainte insa de a va indrepta atentia spre o anumita biserica, sa vedem de ce spunem despre aceasta ca este fortificata. Ce inseamna mai exact ca o biserica este fortificata?

Ei bine, bisericile fortificate sunt lacase de cult precum bisericile despre care nu spunem ca sunt fortificate. Diferenta consta in faptul ca a fi fortificata inseamna ca este inconjurata de ziduri sau este construita asemeni unui castel.

Biserica FortificataBisericile fortificate cuprind de asemenea si elemente ale arhitecturii militare pentru aparare. Aceste biserici sunt independente de fortificatiile din oras. Dupa cum va spuneam in introducere, in Transilvania in mod special exista multe astfel de biserici. Vi le facem cunoscute pe cele mai importante dintre acestea in randurile de mai jos.

Biserici fortificate din Transilvania

Asadar, daca doriti sa vizitati o biserica fortificata va puteti orienta spre judetul Brasov. Acolo de exemplu aveti posibilitatea de a vizita biserica fortificata Prejmer si cetatea Prejmer. Este fara doar si poate, cea mai cunoscuta astfel de biserica din tara. Bazele constructiei le-au pus Cavalerii Teutoni in anul 1218. Este printre cele mai cunscute biserici evanghelice din estul Europei.

A fost inclusa in Patrimoniul UNESCO inca din anul 1999, si este inclusa in Ghidul Verde Michelin. Are trei stele Michelin si este singura destinatie din Romania care are acest mare privilegiu.

Tot in judetul Brasov se poate vizita si biserica de la Viscri, care este de asemenea fortificata. A fost construita in locul unei vechi bazilici romane din secolul al XII-lea. Biserica a fost ridicata in secolul al XIII-lea.

De mentionat este faptul ca si aceasta biserica face parte din Patrimoniul UNESCO. Asadar, daca vizitati Brasovul, nu la mare departare de oras se afla si aceste doua faimoase biserici fortificate.

Mergem mai departe pana in judetul Sibiu, unde se afla biserica din Valea Viilor, fortificata si aceasta. Constructia este in stil gotic si dateaza din secolul al XV-lea. Odata cu trecerea anilor, biserica a suferit modificari si a fost reconditionata. Astazi este un obiectiv turistic important al judetului Sibiu.

Exista de asemenea si in judetul Mures o optiune interesanta, si anume Biserica Saschiz. Aceasta a fost construita in secolul al XIII-lea in onoarea Regelui Ungariei Stefan I. Si aceasta biserica a fost construita tot in stil gotic, si atrage multi turisti de prin toate colturile tarii.

In interiorul bisericii Saschiz totul este simplu acum. In trecut insa, interiorul fusese decorat cu picturi florale, acestea fiind sterse de catre calvini. Turnul cu ceas al bisericii care se aseamana cu cel din Sighisoara este una dintre atractiile bisericii.

Asadar, exista multe optiuni cand vine vorba despre biserici fortificate. Cea mai cunoscuta insa, este fara doar si poate, biserica de la Prejmer. Acolo vedeti si cetatea.

Close