vineri , iunie 14 2024

Implantologie Orala Brasov

Ce recomanda specialistii in implantologie orala Brasov?

De multe ori, pacientii care au nevoie de implantologie orala Brasov sunt foarte nehotarati. Nu stiu ce sa aleaga dintre un implant dentar obisnuit si un mini implant dentar. Daca sunteti unul dintre acei adulti care investigheaza proceduri pentru inlocuirea unui dinte lipsa, implanturile dentare pot fi optiunea ideala pentru a sustine un dinte artificial intr-un zambet altfel sanatos.

Deoarece implanturile pot fi accesibile si aproape invizibile atunci cand sunt plasate corect, aceasta procedura este populara atat la tineri, cat si la persoanele in varsta. In randurile de mai jos vom discuta despre implanturi dentare, si ne referim atat la cele obisnuite cat si la cele mini. Cititi pana la final pentru a va forma o idee despre ce tip de implant ar trebui sa alegeti.

Implantologie orala Brasov: Implanturi obisnuite

Inainte ca un pacient sa decida sa vorbeasca cu un dentist despre orice tip de implant, merita sa discutam despre modul in care implanturile dentare obisnuite functioneaza ca parte a unui set de dinti sanatosi.

Dupa ce a inteles aceste informatii, un pacient va fi mai bine echipat pentru a decide daca implanturile obisnuite sau mini-ar fi de mai multe beneficii.

Implantologie Orala BrasovMai intai de toate, vom discuta despre implanturile obisnuite. O procedura de implant implica inserarea unui stalp de titan hipoalergenic in osul maxilarului unui pacient. Acest stalp va tine un dinte artificial si, in cele din urma, va fuziona cu osul, care va creste din nou si va oferi stabilitate dintelui artificial.

Aceste implanturi sunt de obicei compuse din doua bucati de titan care, impreuna, pot avea un diametru de pana la cinci milimetri.

Stiati ca exista persoane care se intreaba cand sunt implanturile dentare obisnuite alegerea potrivita? Ei bine, exista circumstante speciale care ar putea justifica fie o solutie alternativa la un dinte lipsa, fie un alt tip de implant. Cei cu pierdere extinsa a osului maxilar, fumatorii cronici sau pacientii cu alte preocupari legate de osul maxilarului pot fi candidati mai buni pentru implanturi dentare mai mici.

Mini implanturi dentare

In momentul in care merg la specialistii in implantologie orala Brasov, pacientii pot opta si pentru implanturi dentare de mici dimensiuni. Acestea mai sunt denumite si mini implanturi dentare.

Chiar daca un pacient este familiarizat cu implanturile, procesul chirurgical si alte optiuni atunci cand vine vorba de inlocuirea unui dinte lipsa, alegerea tipului de implanturi poate fi urmatorul pas in a afla despre aceasta procedura.

Mini-implanturile dentare sunt adesea o alegere buna, dar acestea nu sunt pentru toata lumea.

Mini-implanturile, spre deosebire de implanturile obisnuite, sunt de obicei realizate dintr-o bucata de titan care este mai mica de trei milimetri in diametru, cu o bila mica la un capat.
Bilele pot fi folosite pentru a monta inele O, pentru a stabiliza proteza dentara a pacientului, daca este necesar.

In timp ce mini-implanturile implica de obicei acelasi tip de interventie chirurgicala ca si implanturile obisnuite, procedura generala poate fi considerata mai putin invaziva datorita dimensiunii implanturilor.

Este posibil sa va intrebati asadar, cand sunt aceste implanturi de mici dimensiuni potrivite, si cand le recomanda specialistii in implantologie orala Brasov.

Ei bine, mini-implanturile pot fi folosite pentru a inlocui orice dinte lipsa, sunt usor de plasat si de ingrijit si pot fi utilizate la pacientii care sufera de pierderea extinsa a osului maxilar. Persoanele care aleg varianta miniaturala a implanturilor dentare pot observa, de asemenea, ca aceste dispozitive sunt mai usor de curatat si nu interfereaza atat de mult cu mestecatul. Mini-implanturile sunt de asemenea, o alegere excelenta pentru stabilizarea si ancorarea protezelor dentare.

Concluzie

In timp ce implanturile dentare obisnuite sunt probabil cea mai cunoscuta alegere, exista mai multe cazuri in care mini-implanturile dentare pot fi o optiune mai buna. In cele din urma, specialistul in implantologie orala Brasov la care mergeti, ar trebui sa va spuna care este solutia mai potrivita pentru dvs.

Exista situatii in care pentru anumite persoane sunt mai potrivite implanturile de mici dimensiuni (mini implanturile). In schimb, pentru alte persoane, sunt mai potrivite cele normale. Specialistul va poate spune ce tip de implant vi se potriveste si spre care sa va indreptati atentia.

Check Also

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov – Alege Specialisti Si Un Cabinet Modern! Alegeti un Cabinet Dentar Brasov …

Close