Ce avantaje si dezavantaje ofera obiectele de mobilier din lemn vechi?
Atunci cand vreti sa cumparati obiecte de mobilier, fie optati pentru mobilier din lemn vechi, fie pentru alternativele existente. Aici ne referim in mod evident la mobilierul din pal sau la cel din mdf.
Mobilierul fabricat din aceste doua materiale alternative ale lemnului are pretul mai mic comparativ cu lemnul vechi de esenta tare. Cu toate acestea insa, are si anunite dezavantaje, unele dintre ele fiind mentionate in randurile de mai jos.
Am ales sa va facem cunoscute atat avantajele cat si dezavantajele. Facem acest lucru dat fiind faptul ca ne dorim sa va ajutam sa luati cea mai buna decizie. Deci, cititi cu mare atentie pana la final.
Mobilier din lemn vechi: Avantaje
De ce sa alegeti Mobilier Din Lemn Vechi? Dat fiind faptul ca numarul avantajelor acestui tip de mobilier este mai mare comparativ cu cel al dezavantajelor, vom incepe cu avantajele.
Asadar, mai intai de toate mentionam faptul ca durata de viata a acestui tip de mobila este una cu adevarat impresionanta. Exista situatii in care mobilierul din lemn vechi este transmis din generatie, avand o mare valoare sentimentala.
Durabilitatea este un avantaj major ale acestui tip de mobila. Acestea se datoreaza in mod evident faptului ca mobila este fabricata dintr-un lemn de esenta tare, foarte solid si durabil. In schimb, durabilitatea mdf-ului si mai ales a pal-ului este mult mai mica.
Eleganta si rafinamentul sunt considerate a fi doua avantaje semnificative ale mobilierului din lemn vechi. Acesta se potriveste in cele mai luxoase case, amenajate in stil clasic, unde totul costa foarte multi bani. In schimb, poate fi potrivit acest tip de mobilier si in locuintele mentionate in stil contemporan. Cat despre mobilierul din mdf sau pal, acesta nu este potrivit in locuintele amenajate in stil clasic.
Tot referitor la avantaje, mentionam intretinerea si curatarea usoara. Puteti pur si simplu sa stergeti mobila de praf cu o carpa uscata sau umeda. De asemenea, exista pe piata solutii pentru a oferi mobilierului o stralucire uimitoare. Merita sa cumparati astfel de solutii pentru ca au pret redus.
Dezavantaje ale mobilierului din lemn vechi
Lemnul din care este fabricat mobilierul este vulnerabil la apa. Umiditatea poate deteriora finisajele din lemn si poate patrunde in lemn, facandu-l sa se desparta si sa se umfle. Acesta poate fi considerat primul avantaj al acestui tip de mobilier.
Lumina ultravioleta poate schimba culoarea lemnului si poate deteriora suprafata acestuia. Intr-un mod similar cu efectul pe care lumina soarelui il are asupra pielii, lumina soarelui poate rupe legaturile chimice din lemn si poate face ca suprafata sa isi schimbe culorile. Din acest motiv este recomandat sa lasati jaluzelele trase pentru a nu afecta obiectele de mobilier.
Finisajele pot fi zgariate sau deteriorate de obiecte ascutite. In timp ce stratul de finisare ar trebui sa faca mobila rezistenta la deteriorarea cauzata de utilizarea zilnica, obiectele ascutite sau grele pot zgaria finisajul. Aceasta ar fi cu adevarat o situatie deranjanta.
Repararea daunelor necesita rabdare si pricepere. Repararea zgarieturilor pe o suprafata de lemn necesita angajarea unui mester bun. Apoi, slefuirea sau indepartarea petelor necesita rabdare, grija si atentie la detalii.
Ultimul dezavantaj este reprezentat de pret. Mobila din pal sau pdf este mai ieftina in comparatie cu mobila din cele doua alternative.
Concluzie
Exista foarte multe avantaje ale acestui tip de mobilier din lemn vechi. Tineti cont de ele de fiecare data cand cautati mobilierul ideal.