duminică , mai 19 2024

Pizza Brasov

Pizza Brasov

Foarte multe persoane indragesc Pizza Brasov. Avand in vedere ca sortimentul de pizza este foarte mare, ne este uneori greu sa alegem pizza potrivita. In ziua de azi, pizza este considerata de multi ca fiind un fast food. In Italia insa, pizza si-a pastrat autenticitatea. Acest preparat deosebit mai este inca unul sanatos in aceasta tara.

Italienii isi iau foarte in serios pizza. Inainte de secolul XVI-lea, in Italia, focaccia este considerata a fi precursoarea pizzei. Focaccia a fost consumata inca din Roma Antica de romani. Acestia obisnuiau sa mancance aceasta paine turtita cu diverse topping-uri. Chiar si in Grecia Antica, focaccia era un preparat de baza. Grecii obisnuiau sa consume focaccia cu usturoi si ceapa. O alta tara in care focaccia era populara este India.

Pizza BrasovPizza Brasov

Imediat dupa descoperirea Americii si introducerea in Europa a rosiilor, pizza a inceput sa devina un preparat comun. Desi initial era consumata de locuitorii zonele sarace din Napoli, Pizza Brasov a inceput sa castige in popularitate. Adaugarea rosiilor pe blatul de paine nu a fost o practica acceptata rapid de Italieni. Pe masura de a trecut timpul au aparut diverse topping-uri. Acestra a fost motivul pentru care italienii au inceput sa accepte acest preparat.

Pizza Brasov

Cel mai cunoscut si acceptat preparat din Italia este pizza Margherita. Aceasta pizza este populara datorita faptului ca reginei cu acelasi nume ii placea mult acest fel de pizza. Ea s-a gandit sa-i puna numele ei acestui preparat. Caracteristic pizzei Margherita sunt cele trei culori si anume alb, verde si rosu. Multi considera ca exista doar doua pizze autentice si anume Martgherita si Marinara.

Pizza Brasov – Marinara poarta acest nume perntu ca era pregatita de sotiile marinarilor care se intorceau acasa. Ea era pregatita traditional, blatul fiind acoperit cu rosii, oregano si usturoi. Pe masura ce a trecut timpul, pizza a trecut granitele Italiei. Ea a inceput sa devina un fel mai raspandit si apreciat in toata lumea. In America, prima pizzerie a fost deschisa de imigrantii italieni. Din acest moment, pizza a inceput sa se bucure de un succes foarte mare, fiind indragita in toata lumea.

Check Also

Trupa Cover

Trupa Cover

O trupa cover este raspunsul pentru un eveniment asa cum iti doresti Trupa Cover – …

Close