sâmbătă , decembrie 2 2023

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Cine poate beneficia de o proiectare instalatii CCTV Brasov?

O proiectare instalatii CCTV Brasov poate fi deosebit de utila in viata de zi cu zi, in foarte multe situatii. Atat persoanele fizice pot alege sa beneficieze de un sistem CCTV, cat si persoanele juridice.

De fapt, aproape toti antreprenorii au ales un astfel de sistem pentru firmele lor. Ce este CCTV dar si alte informatii despre acest sistem puteti afla citind in continuare acest articol.

Proiectare instalatii CCTV Brasov – Generalitati

Exista firme de specialitate care se ocupa de proiectarea unui astfel de sistem, si de instalare CCTV. Acesta este un sistem inchis format din camere video, dispozitive de afisare (monitoare) si retele de date cu fir sau fara fir. Acestea va permit sa transferati imagini de la camerele video la monitoare.

Proiectare Instalatii CCTV BrasovSistemele de supraveghere video, pe langa camere si monitoare, includ adesea si alte dispozitive precum servere, stocari pe disc, computere client care permit stocarea si procesarea datelor video. De asemenea, sistemele de supraveghere video pot fi integrate cu sisteme de securitate si alte sisteme informatice.

Sistemele de supraveghere video sunt concepute pentru a asigura securitatea in diverse locuri. In continuare va sunt prezentate exemple de utilizari ale sistemului CCTV:

Mentinerea securitatii perimetrale in zone si instalatii cu securitate medie pana la inalta.

Observarea comportamentului detinutilor incarcerati si al pacientilor potential periculosi in institutiile medicale.

Monitorizarea traficului.

Supravegherea locatiilor care ar fi periculoase pentru un om, de exemplu medii industriale foarte radioactive sau toxice.

Securitatea cladirilor si a terenului.

Obtinerea unei evidente vizuale a activitatilor in situatiile in care este necesar sa se mentina un control adecvat de securitate sau acces. De exemplu, se poate opta pentru o proiectare instalatii CCTV pentru banci, casinouri, aeroporturi, etc.

Tipuri de sisteme CCTV

In cazul in care va ganditi sa optati pentru o proiectare instalatii CCTV Brasov, trebuie sa cunoasteti informatii de baza. Cu cat stiti mai multe lucruri, cu atat mai usor poate fi sa luati o decizie.

De mentionat este faptul ca exista trei tipuri de sisteme CCTV simple, alimentate la retea si sisteme cu inregistrare.

Analogic

Cu o camera video analogica traditionala, ne conectam la inregistratorul nostru video digital, DVR. Informatiile de la DVR sunt primite, stocate si comprimate pe un hard disk. Acest lucru este foarte benefic, deoarece putem reveni si urmari imaginile stocate.

Digital (IP)

Un sistem digital ne aduce la curent cu CCTV. Sistemul in sine este putin mai costisitor, dar merita in cele din urma. Functioneaza in mod similar ca unul analog, dar in loc de un DVR, avem un NVR, inregistrare video de retea.

Acest lucru simplifica procesul nostru de securitate, deoarece camera ia locul DVR-ului. Acum ne putem monitoriza de la distanta filmarile in direct, printr-o conexiune la internet. Daca apare o urgenta, smartphone-ul nostru ne va alerta.

CCTV simplu

Un sistem CCTV simplu este o camera si un monitor. Pot fi una sau mai multe camere conectate la un monitor cu un cablu coaxial. Alimentarea vine de la monitor si o transmite camerei.

CCTV alimentat prin retea

Daca va intereseaza energia, luati in considerare un sistem CCTV alimentat prin retea. Cu un sistem CCTV alimentat prin retea, nu va mai bazati pe monitor pentru a furniza energie. Atat camerele, cat si monitorul au puterea lor provenind de la retea.

Acestea sunt asadar informatii importante cu privire la o proiectare instalatii CCTV Brasov. Cu cat aveti mai multe cunostinte, cu atat mai usor poate fi de luat o decizie.

Check Also

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Gasirea unei firme de Constructii Case Brasov care sa se potriveasca nevoilor …

Close