vineri , iunie 14 2024

Constructii Modulare

Ce beneficii avem daca alegem constructii modulare?

Stiati ca exista persoane care cand au nevoie de o casa, o cladire pentru birouri sau orice alta cladire, se informeaza despre beneficiile unei constructii modulare? Acest lucru nu este deloc surprinzator in conditiile in care aceste cladiri devin din ce in ce mai populare in Romania.

Exista insa si persoane care nu sunt la curent cu acest lucru. Cel mai probabil, aceste persoane nici macar nu stiu ce sunt constructiile modulare si ce beneficii ar putea oferi acestea. Ei bine, acest articol este dedicat constructiilor modulare. Vom afla impreuna in randurile de mai jos ce sunt aceste constructii dar si ce avantaje au acestea.

Constructii modulare: Informatii utile

In momentul in care auziti ca se discuta despre constructii modulare trebuie sa stiti ca acestea sunt diferite de cele traditionale (cele din caramida si BCA). Aceste constructii sunt cunoscute si sub denumirea de constructii prefabricate. Ele sunt realizate intr-o fabrica, iar la final sunt transportate catre santier. Odata ce structurile acestor constructii ajung pe santier, sunt amplasate peste fundatia de la fata locului.

Cand discutam despre casele modulare sau alte tipuri de constructii, acestea pot fi din lemn, cu structura metalica, etc. In functie de propriile preferinte si de buget, fiecare persoana poate alege tipul de structura pe care il considera potrivit necesitatilor sale.

Avantajele constructiilor modulare

Indiferent ca vine vorba despre case, cladiri de birouri sau alte cladiri, aceste constructii modulare au multe avantaje de oferit. Cele mai importante dintre acestea va sunt enumerate in randurile de mai jos. Este indicat sa le cunoasteti, mai ales in conditiile in care intentionati sa va mutati intr-o noua locuinta sau aveti nevoie de o cladire pentru birouri, garaj, etc.

1. Costurile sunt mai accesibile decat ale constructiilor traditionale

Constructia modulara are numeroase beneficii de cost fata de constructia traditionala la fata locului. Intr-o foarte mare masura acest lucru este posibil deoarece onstructia modulara scade timpul de constructie, ceea ce reduce foarte mult costurile cu forta de munca.

Constructii ModulareIn plus, deoarece cladirile modulare utilizeaza echipamente de constructie de precizie si design detaliate, procesul de constructie este mai putin risipitor. Fiecare structura foloseste cantitati exacte de cherestea si alte materiale. Practic, nu exista nici un fel de risipa in momentul in care se folosesc materialele pentru constructii modulare.

2. Timp de constructie mai rapid

Deoarece echipele de constructii sunt capabile sa lucreze in medii controlate folosind tehnici repetitive si echipamente convenabile, constructia modulara are ca rezultat timpi de constructie mai rapide.

Intarzierile din cauza conditiilor meteorologice nu mai sunt un factor determinant pentru constructia modulara. Astfel, antreprenorii pot indeplini obiectivele zilnice de constructie si pot evita cu usurinta reversiunile care sunt comune in constructia la fata locului.

3. Aceste constructii sunt prietenoase cu mediul inconjurator

Spre deosebire de practicile de constructie la fata locului, deseurile din constructia modulara sunt utilizate in loc sa fie aruncate. Multe firme care se ocupa de realizarea constructiilor modulare stocheaza materialele nefolosite in medii controlate. Si le recicleaza pentru a fi utilizate in alte proiecte. Acest lucru ajuta la reducerea celor 135 de milioane de tone de deseuri din constructii care ajung in gropile de gunoi in fiecare an.

Concluzie

Cand vine vorba de eficienta constructiei, cladirea modulara devine rapid noul standard in industrie, datorita avantajelor de mai sus. Deci, cine are nevoie de o noua casa sau orice alta cladire, ar fi indicat sa se orienteze spre constructii modulare.

Check Also

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Gasirea unei firme de Constructii Case Brasov care sa se potriveasca nevoilor …

Close